вторник, 30 января 2018 г.

Активна педагогічна практика

Сьогоднішній день розпочався із поганої погоди, але це не завадило дітям прийти у гарному настрої.
До початку першого уроку залишалось не багато часу, а у класі було лише 4 учня. Вони не були засмучені, почали молитись, щоб клас зачинили на карантин, адже декілька класів у школі вже зачинили.
Але їх надії не справдились, на момент початку уроку дітей було набагато більше. Класу довелось розпочати працювати у звичайному русі.


Сьогодні мені довелось побувати на уроці геометрії в іншому класі. Оскільки вчитель математики був інший, мав змогу подивитись на інший варіант викладання. На мій погляд, він був досить гарним, але були й негативні моменти. Це могло трапитись, оскільки у класі були присутні практиканти з якими вчитель не був знайомий. Але загалом урок пройшов вдало.


Останні уроки я вже проводив у своєму класі. Тут я мав змогу побачити викладання уроку алгебри. 
Дуже сподобався урок! На уроці вчитель намагався залучити до уроку весь клас, використовуючи фронтальне опитування пока учень біля дошки вирішував. Окрім цього був момент змагань, де Світлана Миколаївна викликала до дошки на один і той самий приклад 3 учнів одразу, але таким чином, щоб вони не бачили розв’язання один одного.
На мій погляд це дуже гарний прийом, оскільки діти намагаються швидше та в той самий момент правильніше за іншого вирішити приклад. За правильне виконання учням нараховуються «плюсики»
За ці 2 уроки учні мали змогу закріпити вже пройдений матеріал з вирішення нерівностей
Та освоювали нову тему, а саме «системи нерівностей».



День пройшов у гарному настрої.
Із задоволенням чекаю наступного дня.

1 комментарий: